Wolkers

Fotowedstrijd

Fotowedstrijd Jan Wolkers

De Wedstrijd is gesloten.

De winnaar wordt op 26 september tijdens de Publieksmiddag bekend gemaakt.

In samenwerking met het Leidsch Dagblad wordt een Waanzinnige fotowedstrijd rond Jan Wolkers georganiseerd. 

Het thema van de wedstrijd is ’in je element’ en het uitgangspunt is het zelfportret dat Wolkers fotografeerde tijdens zijn verblijf op Rottumerplaat. In 1971 verbleef Wolkers een week op het onbewoonde Rottumerplaat, op uitnodiging van VARA-radio. Hij hield er een dagboek bij en was in radiouitzendingen te horen. Een week eerder was de beurt aan collegaschrijver Godfried Bomans, die er horendol werd van meeuwengekrijs, de wind en tot overmaat van ramp ook nog ziek werd. Zo niet Wolkers. Hij was er zeer actief, vermaakte zich prima en legde zichzelf naakt vast op de foto, staand voor een zelfgebouwde schutting met voordeur met daarop de boodschap ’Wolkers twee keer bellen’. Hij was in zijn element.

Nu verwachten we niet van de inzenders dat ze per se naakt in de ongerepte natuur gaan poseren, maar wel dat ze een foto insturen waarop ze laten zien hoe ze het meest in hun element zijn. Stuur uw foto onder vermelding van ’Fotowedstrijd Jan Wolkers’ voor dinsdag 17 september in groot formaat naar redactie@leidschdagblad.nl en vermeld er uw naam, adres en telefoonnummer bij. 

De winnende foto wordt groot in het Leidsch Dagblad afgedrukt tijdens de Waanzinnige Wolkers Week en de winnaar ontvangt als prijs een mooie set Wolkersboeken.