Save the date

In september is Leiden het toneel van de Waanzinnige Wolkers Week. Om precies te zijn, van maandag 23 tot en met vrijdag 27 september. Vijf dagen lang zal de stad bruisen van allerlei Wolkers-activiteiten, van tentoonstellingen tot een fotowedstrijd en van stadswandelingen tot een publieksmiddag. Het programma is gevarieerd, spannend en draait natuurlijk om het werk en leven van Jan Wolkers. Museum De Lakenhal, Universitaire Bibliotheken Leiden en de stad vieren zo met het belangstellende publiek dat de nalatenschap van Jan Wolkers een plek in Leiden heeft gekregen. Binnenkort kunt u het programma in detail op deze website raadplegen maar noteert u nu alvast de data in uw agenda!

Enkele hoogtepunten in het programma:

  • Zowel in de Universiteitsbibliotheek en de Lakenhal, als in de Galerie van het LUMC zijn tentoonstellingen van het werk van Jan Wolkers te zien.
  • Op dinsdag, woensdag en vrijdag kunt u deelnemen aan een stadwandeling. Een deskundige gids voert u langs plekken die een rol hebben gespeeld in Wolkers’ leven en werk. De wandeling begint vanaf de Universiteitsbibliotheek en eindigt bij Museum De Lakenhal.
  • Op donderdag 26 september staat een publieksmiddag op het programma met medewerking van onder andere Karina Wolkers en Onno Blom.
  • In de Hortus Botanicus zijn lezingen over Wolkers’ band met de natuur en wordt een workshop voor kinderen georganiseerd.
  • In de Hortus worden ook de resultaten van een fotowedstrijd gepresenteerd, georganiseerd in samenwerking met het Leidsch Dagblad.

Blijf op de hoogte

Houdt u deze website goed in de gaten. De details in de programmering worden steeds verder ingevuld. De komende periode zullen tijden, locaties en andere zaken hier worden aangekondigd. En, niet onbelangrijk, de Waanzinnige Wolkers Week is gratis. Iedereen is van harte welkom!